torstai 21. toukokuuta 2015

Hei igen

Hola!

Nu har jobbet varit över för min del i några dagar, måste säga att det har varit SÅÅ skönt att inte behöva stiga opp 5 varje morgon.. Jag har båda bra och dåliga minnen från jobbet. Till de bra hör alla nya fina människor som  jag lärde känna, hoppas jag får träffa dem igen.

Mina arbetsdagar såg ut såhär: jag steg opp 5 varje morgon och började ca 6 tiden köra mot Sköldvik. Genast 7 på morgonen om inte tidigare ropade dom på oss via radiotelefoner så gick vi till våra egna ställen. Eftersom jag var luukkuvahti, var det mitt jobb att se till att det var OK att gå in i ugnen (råkade jobba vid en ugn) och ta murarnas ID-kort under tiden som de var inne. Där satt/stod jag i ca 12h ibland med bara en kort matpaus till dagen.

Som tur jobbade jag med de ljuvligaste männen någonsin, saknar dem så otroligt! Vi skrattade och skämtade med varandra varje dag och de såg alltid till att jag hade det bra.

Helt i slutet av min arbetstid blev jag trakasserad med ord, så jag flyttades från rikkilaitos till alky, vart jag hade kanske max 1h jobb till dagen. Så satt mina sista dagar inne i vår koppi och chillade med resten av Maskes arbetare.

Det som gjorde jobbet psykiskt tungt var alla utländska män som stirrade, visslade och kom med härskiga kommentarer vart man än gick. Man fick inte ens gå i fred på vessan utan att de stirrade efter en... Saken blev ju inte heller bättre när man gjorde 12h till dagen utan en endaste ledig dag så man varken hann eller orkade träffa någon. Försökte iallafall träffas så mycket som möjligt med J.

För att vara ärlig så vantrivdes jag på jobbet, men alla ljuvliga människor och pojkvännen fick mig att orka :)

Vaknade glad en morgon


Som jag sa så har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med J, och klart med mina vänner också. Har inte gjort så mycket annat än typ varit på kaffe eller annars bara härja runt.

Hittade en spindel på jobbe.

Igår hade jag en jätte mysig dag med Linda.L. Vi började med att gå till terassen vid Ågatan före vi gick till Seireeni på middagen. Det var jätte god mat och bra sällskap, synd att andra Linda hade migrän och kunde inte komma med.
Efter maten sökte vi J och körde till Shell på kaffe.

Nu ska jag läsa på inträdes prov och städa rummet före jag ska träffa Madde. Pusshej! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti